top of page
  • Forfatterens bildeMarius

Historien bak Heart Circle


Våren 2020 satt jeg, Simen, i min første delesirkel, og ble umiddelbart hektet på konseptet. Jeg gikk derfor tre måneder i lære der jeg bodde på en community-farm på Hawaii.

Da jeg kom til min første sirkel var jeg allerede en utadvendt og sosial type. Jeg var åpen om mye, og kunne snakke med mange. Likevel hadde jeg dager jeg gjemte meg unna. Det var de dagene jeg opplevde ulik grad av nedstemthet, og følte meg som en byrde. Jeg ville unngå det klassiske spørsmålet "hvordan går det?". Jeg syns det var vanskelig å svare på.

Jeg hadde ikke lyst til å lyve og si «bare bra», men samtidig så var jeg redd for å høres klagete ut om jeg svarte noe annet. For livet mitt var jo egentlig veldig bra, så jeg forstod ikke helt hvorfor jeg følte det som jeg gjorde. Fordi jeg var redd for å være til bry og sett på som svak, ble det lettere å late som at alt var "bare bra".

I delesirkelen var det ikke noe sted å gjemme seg, så jeg prøvde å sette ord på det jeg selv ikke helt forstod. Jeg fortalte det jeg følte, sånn som det var, uten å vite hvorfor det var sånn.

Til min store overraskelse viste det seg at alle kjente seg igjen, og at ingen forventet en forklaring. De ville bare møte meg der jeg var. Jeg mottok aksept og medfølelse der jeg selv ikke hadde gitt det til meg selv og jeg merket med en gang at historien jeg hadde fortalt meg selv i lang tid, om at jeg ikke var god nok og at jeg var til bry om jeg snakket om det som føltes vanskelig, begynte å kollapse.

Dette hadde aldri skjedd om jeg fortsatte å gjemme meg bak responsen "bare bra". Det var kun da jeg viste meg fra en sårbar side jeg kunne bli kvitt frykten for å vise sårbarhet. Det var først da jeg viste den ekte meg at jeg kunne føle meg trygg på meg selv. En trygghet som nå var permanent og ikke bare en falsk trygghet bak en maske og identitet jeg hadde laget.

Jeg opplevde også at det var like etterlengtet å se andre kaste sin maske, som det var å kaste min egen. Det var så inderlig vakkert å få komme bak fasaden til andre mennesker. Det var så sterkt å både erfare og se hva det gjorde med mennesker å bli sett og møtt på ekte.

Da jeg kom hjem på sommeren i 2020 startet jeg å holde delesirkler for å kultivere tilstedeværende ekte møter.

Det har senere utviklet seg til å bli det som i dag er Heart Circle, et fellesskap for brødre.

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page